Čížová/Písek: Fotbalisté Sokola Čížová mají za sebou zřejmě nejpovedenější utkání podzimu. V 9. kole divizní skupiny A odešli vítězně z okresního derby v Písku, když dokázali otočit nepříznivý stav a zejména ve druhém poločase byli lepším týmem. Výsledkem 2:1 sesadili svého rivala z vedoucí příčky v tabulce a sami poskočili na osmé místo mezi šestnácti účastníky.

Začátek utkání v Písku vůbec nenapovídal tomu, jak to nakonec dopadne. Domácí vás pořádně zatlačili, že?
Z naší strany to bylo hodně špatné. Brzy jsme dostali gól a do třicáté minuty jsme jakoby nevěděli, co máme hrát. Postupně jsme se ale do toho dostávali, až jsme se chytli. Zlepšený výkon jsme korunovali pěkným gólem, i když byl trochu šťastný. Ve druhé půlce jsme byli lepším týmem. Drželi jsme balon a myslím, že na naši hru se dalo dívat.

Po změně stran jste viditelně ožili. Pomohli vám trochu i domácí, kteří naopak byli hodně zvadlí?
Určitě to mělo nějakou souvislost. My jsme nechtěli zopakovat špatný nástup do zápasu a řekli jsme si, že do toho víc půjdeme. Bylo to znát. Dali jsme vedoucí gól a všechno hned vypadalo líp.

Spolu s Miroslavem Zachem, Petrem Listopadem a Janem Moravcem, kteří byli také v základní jedenáctce, jste přišel do Čížové z píseckého klubu. Prožívali jste obzvlášť intenzivně dění na hřišti díky této skutečnosti?
Samozřejmě, to mohu potvrdit. Vyrůstal jsem v Písku, hrál jsem tady odmalička a dodnes bydlím na Hradišti. V mančaftu nás je víc takových, a s píseckými hráči se dobře známe. Tím víc byl zápas pro nás zajímavý, připravovali jsme se a chtěli vyhrát.

Patříte k pamětníkům předchozího derby, od něhož uplynulo v Otavě již hodně vody?
Dobře si na to pamatuji. Bylo to někdy před šesti nebo sedmi léty ještě v krajském přeboru. Tehdy jsem ale nesměl nastoupit a spolu se mnou dalších asi pět hráčů, protože jsme v Čížové hostovali z píseckého klubu.

Současný tým Sokola je, zdá se, hodně omlazený?
Omladili jsme, máme na soupisce řadu nových perspektivních kluků. Dříve tady vždycky býval dost vysoký věkový průměr, teď se to změnilo. Přišlo také pár fotbalistů z Prahy, snažíme se víc běhat a hrát, aby se na nás dalo koukat.

Celý rozhovor dostupný na www.jihoceskyfotbal.cz

Zdroj: www.jihoceskyfotbal.cz, Foto: Jan Škrle, 9.10.2013

Napsat komentář