Sokol Čížová – ZČE Plzeň 5:0 (1:0)
Branky: 12. (11) Brož, 55. Prášil, 60. Podkul, 80. Lovička, 90. Kujal
Čížová: Stehno – Zach, Brož, Bednařík, Chirinciuc (85. Hošna) – Listopad, Prášil, Podkul (65. Tesařík), Moravec – Lovička (81. Kujal), Kučera. Trenér Jiří Antoš.

V dalším utkání sehráli domácí solidní partii se soupeřem, který zatím okupuje poslední příčku divizní tabulky. Tentokrát se Čížovští vyvarovali slabšího začátku a hned od úvodního hvizdu rozhodčího začali svého soupeře jasně přehrávat. A tím si zákonitě vytvářeli šance jak na běžícím pásu. Již ve 4. min. Listopad ideálně uvolnil Prášila, jehož střelu brankář Pfleger vyrazil přímo před Lovičku a jeho dorážka skončila nad břevnem. V 9. min. po několikanásobném ostřelování hostující branky neskončil v síti ani jeden míč. Ten se ocitl v brance až ve 12. min, kdy Brož proměnil penaltu za ruku hostujícího obránce – 1:0. Zbytek poločasu byl již plně v režii domácích hráčů, ale ti už další branku nepřidali. Naopak ve 40. min. po nedorozumění v domácí obraně měli hosté šanci, kdy Hrádek mohl skórovat, ale brankář Stehno odvážným zákrokem zachránil. Ve druhé půli se už rozjel brankostroj domácích na plné obrátky. Nejprve v 52. min. Lovička po centru Listopada hlavou z malého vápna ještě přestřelil, ale pak to začalo. V 55. min. si Prášil pohrál s hostujícím obráncem a nekompromisně zavěsil – 2:0. V 60. min. Kučera uvolnil Podkula, který téměř z nulového úhlu zvýšil na 3:0. Od této chvíle předváděli domácí kombinační fotbal s častou střelbou a v podstatě hostím nic nedovolili. V 80. min. domácí zachytili špatnou rozehrávku plzeňské obrany a Lovička s klidem pokerového hráče zvýšil na 4:0. A v 90. min po ideálním uvolnění pečetil Kujal výraznou výhru Čížové – 5:0.

Jiří Antoš (Sokol Čížová):„Čekal jsem, že to bude složitější zápas, ale naši hráči k němu přistoupili velice zodpovědně a předvedli jeden z nejlepších výkonů v letošním ročníku divize. Jsem rád, že jsme potvrdili předchozí výsledky ze zápasů s Milevskem a Pískem. Jediný problém máme s vážnými zraněními některých hráčů. Věřím, že jsme dobře pobavili naše diváky, kdy se v Čížové slavilo posvícení.“

Jiří Antoš, 15.10.2013

Napsat komentář