Čížová: Nemilou zprávu si zástupci divizní Čížové přečetli ze zápisu STK řídící komise pro Čechy. V ní píše, že neschválila hrací plochu TJ Sokol Čížová pro soutěž divize A SR 2016/2017 a zároveň žádá oddíl o sdělení místa konání domácích mistrovských utkání nejpozději do 31. 7. 2016. I když místní hřiště je svým rozměrem specifické, tahle nečekaná zpráva trošku vyrazila dech.

„Sice jsme obdrželi písemné vyrozumění o rozhodnutí, ale bez jeho zdůvodnění, eventuálně o možnostech našeho odvolání,“ říká činovník Sokola JUDr. Vladimír Vávra. „Ústně nám bylo sděleno, že jde o problémy s vodou či občasné výpadky elektrického proudu,“ jmenuje hlavní příčiny, které nemají se stávajícím hřištěm nic společného. Týká se zázemí, především kabin.

Loni nejlepší jihočeský zástupce v divizní skupině A využil svého práva a za svůj domácí stánek hodlá bojovat. „Proti rozhodnutí, i když jsme neznali písemné odůvodnění námitek, jsme samozřejmě okamžitě podali odvolání,“ uvádí Vávra, že se Čížová hodlá bránit. „Překvapivý je i timing tohoto oznámení. Během jarní sezony jsme nezaznamenali jediný signál stížnosti jak ze strany soupeřů, tak ze strany delegátů. A žádné námitky nepadly ani na losovacím aktivu,“ podivuje se nad zásahem STK.

Vše by se mělo definitivně rozhodnout do konce července. Svazoví činovníci si přijedou na vlastní oči prohlédnout čížovský areál. „Komise po nás žádá sdělení o místě konání podzimních domácích mistrovských utkání do příští neděle, tedy do 31. 7. 2016. A během příštího týdne ještě pošle kontrolu, aby se na místě přesvědčila o stavu našich podmínek.“

U důležitého a zřejmě rozhodujícího jednání budou hlavní zástupci klubu z Písecka a také místní obce. „Za naši stranu bude přítomen starosta Čížové i předseda klubu. Sice ještě neznáme přesný den ani čas, ale co víme, je to, že soutěž začíná už 13. srpna. Tak uvidíme, jak to nakonec dopadne,“ uzavírá Vladimír Vávra, že nová sezona už pomalu, ale jistě klepe na dveře. Čížová ji zahájí v neděli 14. srpna v K. Varech, domácí premiéru sehraje o týden později v derby v Č. Krumlovem. Bude to na vlastním trávníku nebo někde v blízkém azylu?

Zdroj: www.jihoceskyfotbal.cz

Napsat komentář