Letní přípravu zahájila Čížová v polovině července. Na prvním tréninku se ale sešla jen hrstka hráčů. „Bylo nás jen šest,“ říká Jiří Antoš, jenž se nechal přemluvit, aby zaskočil na lavičce. Počítat už nemohl s Jindřichem, který odešel do Rokycan, a Bednařík s Horou zatoužili po Německu. „Lepil jsem to, telefonoval, prosil, nechtěl jsem je nechat na holičkách, ale v sobotu mi došla trpělivost. Všechno nemůžu dělat sám,“ kroutí hlavou trenérský doyen. „Je mi to líto, ale už to prostě dál nešlo. Rád bych pomohl, ale tohle je o zdraví. Všem jsem po přípravě s Hradištěm oznámil, že končím.“

Pod Antošovým vedením sehrála Čížová jen jedno přípravné střetnutí, které bylo zároveň generálkou na novou sezonu. „Ze známosti jsem přemluvil Hradiště. Bylo nás jedenáct, na druhý poločas dorazil Rozhoň, který má svolení Písku hostovat tu i na podzim. Pokračovat by měli také Šitner, Michal Held, Mariotti, jenž vsítil vítěznou branku, stoper Brož a šikovný gólman Durov. Vyhráli jsme 2:1. Nastoupili tři Ukrajinci, jejichž příchod se řeší, zkoušeli jsme Königa z Kestřan,“ uvádí k sestavě v sobotní generálce, kterou ještě odehrál končící bek Zach.

Do útoku s Jiroušem
Martin Jirouš by měl být hlavní útočnou silou Čížové. Osmadvacetiletý fotbalista má na svém kontě 22 ligových zápasů. Nastupoval v Liberci, Sokolově, kde byl v sezoně 2008/09 nejlepším střelcem 2. ligy s 18 góly, Příbrami, ve Spartě slavil v roce 2010 titul, Olomouci, Dukle, Bohemians 1905, rakouském Wiener SK a Prostějově. Téměř dvoumetrový útočník bude také posilou pro standardní situace, ve kterých by měl těžit ze své výškové převahy. „Odehrál celé utkání a vstřelil náš první gól. Půl roku sice promarodil po těžké operaci kolena, ale potvrdil své kvality. Měl by být velkou posilou,“ říká Antoš k vytáhlému hráči, jehož mateřským klubem je Sparta Praha.

Čížovští budou lepit sestavu za pochodu. „Věřím, že se kvalitní hráči nakonec seženou, ale je třeba na tom pracovat již s předstihem. Mělo by se zaměřit na získání hráčů z okolí, kteří by vytvořili kostru týmu. Na tu by se daly nabalovat posily odjinud. V daném stavu, ve čtvrté nejvyšší soutěži u nás, je to neúnosné. Takhle by se tomu dalo předejít,“ ví Antoš, kde je „zakopaný pes“.

Zdroj: www.jihoceskyfotbal.cz

Napsat komentář