Když jsme spolu před časem mluvili, říkal jste, že chcete divizi vyhrát. To jste, dokonce s předstihem a dost velkým náskokem, splnili. Najdete na sezóně nějakou chybu ?

Bavili jsme se spolu po druhém kole po zápase s Krumlovem, když jsme mu dali šestku. To byl první zápas Petra Jandy. Když bych to měl shrnout, víceméně je tým složený tak, že máme všechny lajny vyrovnané – obranu, zálohu i útok. V tom je naše síla. Máme druhý nejlepší útok, druhou nejlepší obranu, vedeme tabulku domácí i venkovní. Musím vyzdvihnout naše ofenzivní hráče – Zahrádku, Jandu, Jirouše, Nečase, Dvořáka. Bezpochyby nejlepší hráč soutěže je Petr Janda.

Když jsem se ptal i ostatních hráčů, jestli chtějí postoupit a hrát vyšší soutěž, všichni říkali, že ano. Tak co bude teď ?

Ono to není o tom, že bychom si všichni tu soutěž chtěli zahrát. Obec do toho dává nějaké peníze, Láďa Vávra do toho něco dává, pan Smrž jako předseda to tady zaštiťuje. V týmu jsou hráči, bez nějakých pěti, kteří všichni hráli první nebo druhou ligu. Není jejich sen hrát ČFL, ale kdo jinej by to měl hrát. Viděl jsem týmy, které hrají nahoře v jiných divizních skupinách, a musím říct, že manšaft máme nejsilnější. Kdy jiný by tedy měl postoupit než my.

Jenže mezi fotbalovými fanoušky kolují informace, že Čížová má nevyhovující hřiště…

Je to pravda, hřiště není schválené ani pro příští ročník divize. To znamená, že hledáme náhradní hřiště minimálně pro podzimní část. Máme vyhlídnuté už i nějaké posily pro ČFL, ale nemůžeme se s nimi domluvit, když nevíme, jestli budeme hrát ve Strakonicích, Milíně, Budějovicích nebo Praze. Bez hřiště se nedá vůbec odpíchnout dál. Soutěž už je přihlášená, za čtrnáct dní je losovací aktiv a tam se všechno na sto procent rozhodne. Nějakou vizi už máme, před zápasem jsem mluvil s předsedou Smržem, který říkal, že má nějaké varianty a ty se nám chystá sdělit.

Zdroj: Týdeník Písecké postřehy 24/2017, strana 24, Foto: Jan Škrle

Napsat komentář