1.FC Karlovy Vary – Sokol Čížová 4:0 (3:0)
Branky: 8. a 42. Geňo, 5. Plechatý, 75. Kravar. Rozhodčí: Mydlář – Klupák, Hányš. ŽK: 2:2 (Staněk, Mariánus – Jaroušek, Lukeš). Diváků: 120.
Čížová: Vavřina – Jaroušek (60. Hora), Brož, Šácha, Turek – Rozhoň, Kunc – Lukeš, Dvořák, Moravec – Rosůlek. Náhradníci Hošna, Šitner, Chalupa. Trenér Jaroslav Vavroch.

První poločas vyšel domácím více než výborně. Už v 5. minutě se prosadil Pavel Plechatý, když si vyskočil na centr z pravé strany. Za další dvě minutky se diváci ve Dvorech radovali podruhé. Tentokrát to bylo po střele Mariána Geňa, která zapadla přesně k tyči Vavřinovy branky. I v následujících minutách byli domácí borci aktivnější, ale buď chyběla přesnější koncovka, anebo finální přihrávka. Ve 41. minutě opět udeřilo. To se dostal k odražené střele Marián Geňo a přehodil vyběhnutého Vavřinu. Po změně stran se hra moc nezměnila. Domácí byli aktivnější a vypracovávali si více šancí. Jednu z možností využil v 75. minutě Matěj Kravar, který dostal nabito od Mariána Geňa na hranici šestnáctky. Utkání tak skončilo vítězstvím domácích poměrem 4:0.

Jaroslav Vavroch, trenér Čížové: „Někteří hráči vstávali ráno v půl páté a tento brzký začátek nedělního utkání jim viditelně nevyhovoval. Výsledek ovlivnily dva rychlé a laciné góly. Věděli jsme, že je nutno eliminovat jejich klíčové hráče Geňa a Nerada. To se nám nedařilo a výsledek byl pro náš tým až krutý. Z hlediska naší útočné fáze jsme mohli dosáhnout branky a to zejména v 39. minutě, kdy po akci Dvořáka se ocitl Rosůlek sám před brankářem, ale pouze ho nastřelil. Slibnou příležitost měl i Kunc v 77. minutě, kdy se po střele Rosůlka dostal k dorážce, ale brankař vyrazil na roh. A pět minut před koncem po akci Dvořáka se v pokutovém území dostal k míči Kunc, ale zakončit se mu nepovedlo. Je ale nutno si přiznat, že výkonnost K. Varů je na vyšší úrovni a bez bojovnosti a maximálním nasazení každého hráče nelze dosáhnout alespoň na bod. Nyní nás čeká zápas se Sušicí, sousedem v tabulce. Věřím, že naši hráči podají lepší výkon a udrží soupeře pod sebou.“

Zdroj: www.denik.cz, 25.8.2014 / www.jihoceskyfotbal.cz 27.8.2014

 

Napsat komentář