Čížová: Divizní derby narušila v prvním poločase mezi 30. a 35. minutou bitka mezi příznivci FC Písek a pořadatelskou službou. Odkaz na video

Sokol Čížová – FC Písek 2:0 (2:0)
Branky: 9. Dvořák, 24. Švec. Rozhodčí: Starý – Drábek, Kramlová. ŽK: 1:2 (Dvořák – Basaraba, Fedorkiv). Fauly: 19:17. Rohy: 4:4. Střely: 3:3, mimo: 4:5. Diváci: 500.
Čížová: Stehno – Zach, Bednařík, Švec, Podkul – Polodna, Dvořák, Prášil (45. Lovička), Rambous – Kučera (89. Hora), Jakub Rosůlek (87. Kujal). Trenér Alexandr Fečo.
Písek: Varyš – Sajtl, Basaraba, Kalášek, Kubiš – Šťastný (46. Fedorkiv), Nohava, Jindřich Rosůlek, Zahrádka (55. Stoszek) – Zušťák, Voráček. Trenér Jindřich Dejmal.

Alexandr Fečo, Sokol Čížová: „Musím říct, že jsme se na utkání připravovali velice pečlivě. Tým Písku jsem několikrát viděl hrát, takže jsme v taktické přípravě na derby rozebírali i sebemenší detaily. Každý z našich hráčů věděl, s jakým úkolem jde na hřiště. Připravovali jsme se hlavně na Voráčka, o kterém si myslím, že je to nejlepší útočník v této soutěži. Jsem hrozně rád, že naši hráči moje požadavky pochopili. Jenomže jedna věc je tyto věci říkat a druhá, udělat je na hřišti. A kluci je udělali. Navíc se jim podařilo vstřelit dva góly, kterými jsme soupeře hodně zaskočili. Uvědomuji si, v jaké situaci je nyní Písek, že v cestě za postupem musí každé utkání vyhrát a že to na hráče klade velký psychický tlak. Je to hrozně těžké. A když se pak hráči dostanou do takového zápasu, jako nyní, a najednou prohrávají 0:2, tak je to i pro tak zkušený tým hodně složité. Na hřišti bylo v píseckém dresu několik mladých hráčů, které jsem v minulosti trénoval. A věděl jsem, že, když se bude derby takto vyvíjet, bude pro ně náročné, aby ho psychicky zvládli. Souhlasím s trenérem hostí v tom, když řekl, že ve druhém poločase byl jeho tým lepší. Písek se musel pokusit s výsledkem něco udělat, takže dal do hry úplně všechno. Nám hodně chyběl Michal Held, který se v posledních zápasech rozehrál k výborným výkonům. Michal nenastoupil, protože byla dohoda mezi oběma oddíly, že prostě v zápase proti Písku nebude hrát. A tuto dohodu jsme respektovali. V tom nebyl žádný problém. Do druhého poločasu již nenastoupil zraněný Ondra Prášil, jehož absence na hřišti byla hodně znát. Máme dost úzký kádr, na lavičce jsme měli jen tři náhradníky, přesto jsme zápas dobře zvládli. Ale s vypětím všech sil. Soupeř měl asi tři slibné příležitosti, hlavně aktivní Fedorkiv se dostával do zakončení, ale brankář Stehno nás podržel. Hlavně ve druhé půli jsem se trochu bál toho, abychom odolali narůstajícímu tlaku Písku. Na druhou stranu musím říct, že jsme vyhráli zaslouženě, protože jsme více chtěli. A také nám více přálo pověstné štěstíčko. To prostě k fotbalu patří. Když jdete štěstí naproti, tak ho potkáte.“

Zdroj: www.jihoceskyfotbal.cz, 3.5.2014
Video: www.tvcom.cz

Napsat komentář