Sokol Čížová – SK Zápy 0:1 (0:1)

Branky: 40. Macek. Rozhodčí: Starý – Váňa, Trska. Delegát: Tulinger. ŽK: 2:2 (41. Janda, 45. Mudra – 3. Duben, 65. Svoboda). ČK 0:1 (58. Růžek). Diváků: 101.

Čížová: Kratochvíl – Held, Rozhoň, Novák, Pedro (56. Havel) – Bálek, Mudra (79. Polodna), Dvořák, Zahrádka – Jirouš (C) (72. Kočí), Janda. Náhradníci: Přibyl (B), Nečas, Havel, Kočí, Polodna. Asistent trenéra Petr Janda.

Macek doklepl balon do prázdné brány

Úvodní minuty toho příliš nenabídly, aktivita Čížové k výrazným ohrožením gólmana Doležala, který si mezi tři tyče v ČFL stoupl po zhruba dvou letech a při každém momentu letící balon pohotově chytl. Upoutala tak tedy až 14. minuta a zničený praporek pomezního, který zapříčinil neplánovanou přestávku. V 17. minutě už se hrálo a pokus Helda, při kterém se balon odrazil před Doležalem, zamířil nad břevno. Ve 24. minutě sice zůstal na zemi po jednou ze soubojů v útočném vápně Růžek, jenže hra pokračovala a Doležal pohotově vyrazil vpřed, díky čemuž nedovolil Jiroušovi zakončit. Ve 32. minutě si konečně připsal pořádný zákrok i Kratochvíl, když po střele jednoho z hráčů Záp musel vyškrábnout balon mířící do prostoru mezi třemi tyčemi.

Pět minut před koncem poločasu byl faulován Zoubek, který musel po nárazu hlavou do země střídat, Zápy získaly možnost přímého kopu a udeřily. Ačkoliv hned po centru i dorážce dokázal Kratochvíl zasáhnout, balon se i tak dostal před Macka, pro kterého nebylo velkým problémem doklepnout balon za brankovou čáru – 0:1. Ve 42. minutě se domácím nezdál jeden ze soubojů ve vápně, po kterém se dožadovali penalty, ale jejich přání nebylo vyslyšeno. Při dlouhém šestiminutovém prodloužení, kvůli zranění Zoubka i zničenému praporku, se pak vyznamenal opět Kratochvíl, když po rohovém kopu vyškrábl balon mířící za jeho záda.

Červená karta Růžka a nevyužité šance Čížové

Po nástupu do druhého poločasu domácí obránce včas změnil směr přihrávky Hrona na Eliáše. Na hřišti se toho moc nedělo, což se změnilo v 59. minutě, když Růžek zmařil nadějnou akci Čížové a dostal přímou červenou kartu. Čížová získala šanci k vyrovnání a přišly i šance, Jiroušům následný přímý kop Doležal vyrazil, v 63. minutě pak Zahrádka orazítkoval břevno. Hosté se soustředili na obranu, což se jim poměrně dařilo, ale v 84. minutě se naskytla domácím další šance, jenže D. Novák ani Zahrádka stav zápasu nezměnili. Další šance už nepřišla a tak v závěru upoutal jedině nástup Frydrycha, který se při taktickém střídání postavil do útoku.

Zdroj: www.fotbalunas.cz (Michal Kunc)

 

 

Napsat komentář